Bakmeel verpakken in vormvaste schudflessen

De merkeigenaar ontwikkelde de 'Shaker': een schudfles bakmeel voor het snel bereiden van poffertjes- en pannenkoekbeslag. Een fles die gemak, genieten én plezier uitstraalt. De introductie was gebonden aan een strakke deadline; de Shaker moest binnen 4 maanden in het schap staan. Onze klant besloot (nog) niet zelf te investeren in verpakkingsmachines. Onze kennis en ervaring met snelle, complexe verpakkingsprojecten gaven de doorslag.

Ervaring met snelle, complexe productintroducties doorslaggevend

De oplossingen van Budelpack

De Shaker is een fles-poedercombinatie. Wrijving bij de aanvoer van lege flessen leidt tot statische elektriciteit. Tijdens het afvullen wordt het meel aangetrokken door de statische buitenzijde van de flessen. Onze jarenlange ervaring heeft ons geleerd hoe we deze zichtbare spikkeltjes onder de sleeve kunnen voorkomen.

Verder moesten we de krimpsleeve onder de dop aanbrengen. Dus eerst krimpen, dan sluiten. Maar hitte creëert vocht. Bij open flessen ontstaat dan het risico op vocht ín de fles. De hitte zou ook de lucht in de fles verwarmen. Koelt warme lucht in een gesloten fles af, dan ontstaat het risico op krimp. Drie kritische aandachtspunten die we tijdig hebben voorzien en opgelost.

Verpakkingshulp nodig bij een korte ´time-to-market´ van uw product?
Bel voor meer informatie +31 (0) 166 - 61 99 99 of laat uw contactgegevens achter. Wij bellen u binnen één werkdag.