Geschiedenis

Budelpack is een familiebedrijf, genoemd naar de Brabantse plaats Budel. Hier begint in 1971 de geschiedenis van ons bedrijf. André Nieuwkerk startte hier vanuit zijn suikerwerkfabriek Nederlands 1e co-packbedrijf. Gestart als contractverpakker voor Mars. Uitgegroeid tot één van Europa's leidende co-packers. Dit is onze historie

1971 - 1981: Secundair verpakken van voorverpakte producten

In 1971 vraagt Mars ons om van voorverpakte repen multipacks te maken. Ons 1e co-packing-project is een feit. In 1973 verhuizen we naar de banketfabriek van Andrés vader, Evert Nieuwkerk, in Poortvliet. We verpakken 10 jaar lang voorverpakte producten, zoals speelgoed, voedingsmiddelen, persoonlijke verzorgingsproducten en huishoudelijke schoonmaakmiddelen.

1981 - 1991: Onderscheidend in primair verpakken

De concurrentie in het secundair verpakken van producten neemt in de jaren 80 fors toe. Het is tijd ons te onderscheiden door achterwaartse integratie. We starten met het primair verpakken van naakte producten. Hiermee creëren we een grote voorsprong. Hoewel de drempel hoog is, weten we het vertrouwen van bedrijven te winnen. De omzet groeit met 25 tot 30% per jaar.

1991 - 2001: Koninklijk bezoek, topopdracht en vele overnames

Minister Andriessen opent in 1992 de nieuwbouw. Evert Nieuwkerk gaat met pensioen. In '96 bezoekt koningin Beatrix op Koninginnedag Tholen; we pakken de brug over het Schelde-Rijn-kanaal oranje in. Met P&G's introductie van ultradun maandverband ontvangen we de grootste opdracht ooit. Vanaf 1995 volgen vele overnames van fabrieken in home care en personal care.

2001 - 2010: 1e opdracht 'On Site', 2e generatie aan het roer

In 2002 verpakken we in opdracht van het ministerie van Financiën de 'Zalm-kits'. Iedere burger vanaf 18 jaar ontvangt bij de invoering van de euro dit setje nieuwe munten. De strenge veiligheidseisen doen ons besluiten de verpakkingsoperatie naar het distributiecentrum van De Nederlandsche Bank in Lelystad te verhuizen. Het is de 1e verpakkingsoperatie die we 'On Site' uitvoeren. 

In 2010 gaat André Nieuwkerk met pensioen. Zijn zoon Peter, die sinds 2004 werkzaam is bij Budelpack, neemt de leiding over. In 2012 verwerft Peter de meerderheid van de aandelen.

2011 - 2017: Uitbreiding naar Fresh en multi-site co-packing

In 2015 breiden we onze verpakkingsoperatie uit met een 3e productgroep: Fresh. We ontwikkelen een unieke inpaklijn voor het automatisch verpakken van druiven in punnets en brengen deze activiteit onder in Budelpack Fresh B.V.

In 2015 start ook de samenwerking met een gerenommeerde logistieke dienstverlener. Daarmee stijgt ons aantal flexibele co-packingslocaties in Europa tot meer dan 50. Met de oprichting van Budelpack On Site B.V. is onze transformatie van single site naar multi-site co-packer een feit. We richten Budelpack Europe op. Deze holding beheert het Corporate Quality Management systeem en fungeert als centrale 'equipment pool'. Op flexibele basis worden verpakkingsmachines en -lijnen aan alle locaties verhuurd. Dit leidt tot een maximale beschikbaarheid van techniek tegen minimale kosten.

2018: Budelpack neemt co-packer Interpak over

De overname behelst 100% van de aandelen in Interpak Holding BV en werkmaatschappij Interpak B.V. Het bundelen van de volumes van Interpak en Budelpack zorgt voor de beste kostenbeheersing, maar tegelijkertijd ook voor een breed aanbod aan verpakkingstechnieken wat een voorwaarde is om te blijven voldoen aan de wensen van klanten.  

2020: Integratie locatie Tholen in locatie Poortvliet en uitbreiding activiteiten naar Frankrijk

Locatie Poortvliet heeft haar productieruimte met 15% uitgebreid. Per eind juni 2020 zijn de activiteiten van Interpak in Tholen volledig geïntegreerd in de locatie Poortvliet. 

In Mormant, Frankrijk, worden de unieke door Budelpack ontwikkelde Modular Production Units (MPUs) geïnstalleerd. MPUs maken het mogelijk om voedselveilig ‘any place any time’ te verpakken. In dit geval voor een nieuwe strategische activiteit: het verpakken van voedingsmiddelen in ‘hoppers’ die vervolgens rechtstreeks aan de supermarkten worden geleverd. De consument vult zijn/haar eigen verpakking vanuit deze hoppers. De consumentenverpakking wordt hergebruikt.

2021-2022: 50-jarig jubileum en nieuwste uitdaging: ‘Budelfood’

2021 staat in het teken van het 50-jarig jubileum van Budelpack. Ondanks Covid-19 is het een feestelijk jaar. Door het jaar heen zijn er diverse leuke activiteiten voor het personeel, en de onthulling van een speciaal voor Budelpack gemaakt jubileumschilderij door kunstenares Wilma Veen uit Harderwijk is 1 van de hoogtepunten. 

Budelpack blikt niet alleen terug op 50 mooie jaren, maar kijkt natuurlijk  ook naar de toekomst. Zo wordt er in 2022 hard gewerkt aan een nieuwe uitdaging op het gebied van 3D-foodprinting: Budelfood, de nieuwste tak van de Budelpack Groep, levert vanaf medio 2022 3D-voeding in geprinte en ongeprinte vorm voor mensen met dysfagie en voor kinderen in de leeftijd 1-10 jaar.

Meer informatie over Budelfood volgt binnenkort op onze website.

 

Meer informatie over Budelpack?

Lees meer over wie we zijn en wat we doen.
Heeft u vragen? Bel +31 (0) 166 - 61 99 99 of laat uw contactgegevens achter. Wij bellen u binnen één werkdag.

Vragen?

Neem contact met ons op

Paasdijkweg 15 ­
4693 RE Poortvliet
Tel. 0166 619 999 ­

Kwaliteit

Mensen onbezorgd laten genieten van veilig voedsel is ons dagelijks werk. Bij Budelpack bent u verzekerd van hygiënische, BRC/IFS-gecertificeerde verpakkingsprocessen.

 

Onze passie

Het Budelpack-team verpakt uw voedsel met zorg en passie. Zo netjes, veilig en efficiënt mogelijk. In verleidelijke verpakkingen, zodat uw product schittert en uw omzet stijgt.