Budelpack, winnaar in de categorie Innovatie Techniek van NL Packaging Awards 2020!

Op 12 november 2020 zijn de winnaars en de runner-ups bekend gemaakt van de NL Packaging Awards 2020, dé vakprijs voor de verpakkingsbranche. Budelpack is de winnaar geworden in de categorie ‘Innovatie Techniek’ met Copacking on Demand.   

Dit vond de jury: ‘De inzending toont een systeem dat meerdere technieken en technologieën samenbrengt. Het is een goede vertaling van de marktvraag naar verpakkingen die flexibel zijn in uitvoering en in verpakte hoeveelheid. En het is een oplossing naar de behoefte in de markt om te personaliseren, een interessante stap op weg naar ‘mass customization’. Het speelt ook in op de vraag naar een kortere shelf life en de vraag naar kleinere porties. Kortom, de jury ziet deze inzending als een disruptieve manier van verpakken die bepalend kan zijn voor de opzet van toekomstige verpakkingslijnen. Dit kan het nieuwe verpakken worden.'

Wat is Copacking on Demand?

Copacking on Demand is ontwikkeld door Budelpack als oplossing voor een bestaande klant zodat deze geen voorraad hoeft aan te leggen, snel kan wisselen van menu’s en eenvoudig kan variëren in portiegrootte. De betreffende klant heeft kleine onvoorspelbare orders van 200 tot zo’n 1000 zakjes per run en daarom heeft Budelpack een plannings- en productieproces ontwikkeld dat gebaseerd is op onvoorspelbaarheid.

On Demand op hoge snelheid produceren bestaat nog niet in de co-packers-branche en Budelpack is daarmee uniek. In zes maanden tijd stelde een multidisciplinair team van Budelpack een verpakkingslijn samen en schreef zelf de productie- en planningssoftware.

Het On Demand concept is zeer geschikt voor een e-commerce organisatie die geen voorraden wil, regelmatig van menu wil wisselen, en porties op maat wil leveren.