Budelpack neemt co-packer Interpak over

Partijen hebben hierover op 7 September 2018 overeenstemming bereikt. De overname behelst 100% van de aandelen in Interpak Holding BV en werkmaatschappij Interpak BV.

Familiebedrijf Interpak, opgericht in 1976, verpakt zowel food als non-food artikelen. Familiebedrijf Budelpack, opgericht in 1971, verpakt producten in de segmenten Food, Pet Food en Fresh. De huidige locatie van Interpak in Tholen zal voorlopig blijven bestaan. Interpak directeur en voormalig grootaandeelhouder Peter Knipscheer is als Site Manager aangesteld en rapporteert aan Group Managing Director Peter Nieuwkerk van Budelpack. Stefan van Olphen, voormalig minderheidsaandeelhouder, zal als Account Manager verantwoordelijk blijven voor de commerciële klantrelaties.

Schaalvergroting is noodzaak

Anno 2018 alsmede in de komende jaren is het beschikbaar hebben van verpakkingscapaciteit voor een breed scala aan verschillende verpakkingstechnieken een voorwaarde om te blijven voldoen aan de wensen van opdrachtgevers. Anderzijds is het realiseren van schaalgrootte een voorwaarde om de toenemende kosten van kwaliteitsmanagement te compenseren. Interpak herkent en erkent deze door Budelpack geschetste trend en de noodzaak tot aansluiting bij een grotere groep. Daarom heeft Interpak eind 2017 besloten op zoek te gaan naar een strategische partner. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de overname van Interpak door Budelpack. Overname door Budelpack is voor opdrachtgevers en voor Interpak de betere en meest duurzame oplossing.

Gezamenlijk beschikken Budelpack en Interpak over 42 opgestelde verpakkingslijnen waarop ca. 350 miljoen producten zullen worden verpakt. Hiertoe staan 44 gescheiden high care productieruimtes ter beschikking. Naast de zogenaamde multi-client locaties in Poortvliet en Tholen biedt Budelpack ook het unieke On Site concept aan: verpakken op elke plaats op elk gewenst moment. Middels een samenwerking met FM Logistic kunnen verpakkingsdiensten op ruim 50 locaties in geheel Europa worden aangeboden.