Budelpack investeert € 400.000 in efficiencyverbeteringen

Efficiencyverbetering was al een speerpunt uit oogpunt van Budelpack’s continuous improvement programma, maar daar is de beperkte beschikbaarheid van arbeidskrachten als belangrijke reden bijgekomen. 

Gedurende het gehele jaar 2022 is de marktvraag groter geweest dan de beschikbare capaciteit in West-Europa. Budelpack kan voldoende productiecapaciteit aanbieden in Centraal-Europa via het Budelpack On Site model (verpakken op locatie in heel Europa), anderzijds dragen nieuwe investeringen bij aan een reductie van benodigde arbeidsuren, met name voor de locatie Poortvliet (NL) die West-Europa bedient.

 

Efficiencyverbetering

Budelpack heeft € 300.000 geïnvesteerd in verpakkingsmachines en facilities waarbij 4 van de 20 opgestelde verpakkingslijnen intern zijn verhuisd, samengevoegd en verder geautomatiseerd. Door deze investeringen kunnen operators en packing employees efficiënter worden ingezet en er zijn minder arbeidsuren benodigd als gevolg van automatisering van het eindverpakkingsproces.

 “Site Poortvliet is in 2022 met 9% gegroeid, maar deze groei had groter kunnen zijn als de aanwas van nieuw personeel had kunnen volgen” zegt Marcel Baljeu, Managing Director van Budelpack Poortvliet B.V. “Om enerzijds de groei te kunnen bijbenen en anderzijds de kosten onder controle te houden, hebben we deze investering gedaan.”

 

Duurzaamheid: energiebesparing en elektrisch rijden

In navolging van het masterplan ‘Infrastructuur 2025’, waaronder vernieuwing van het complete dak van de productielocatie Poortvliet tegen een 4 keer hogere isolatiewaarde, heeft Budelpack in 2022 ook ruim € 100.000 geïnvesteerd in nieuwe en zuinigere airconditioninginstallaties.

Elektrisch rijden is al sinds 2018 onderdeel van de car policy en daartoe is de laadpaal-infrastructuur in 2022 verder uitgebreid. Op dit moment is 85% van het wagenpark elektrisch aangedreven.

 

Over Budelpack

De Budelpack Groep is een familieonderneming, opgericht in 1971 en thans geleid door derde generatie-lid Peter Nieuwkerk (1972). De co-pack divisie Budelpack, verspreid over de divisies Food en Petfood, verpakt jaarlijks ruim 350 miljoen consumenteneenheden in opdracht van multinationals, lokale brand owners, retailers en handelsondernemingen.

De co-manufacturing divisie Budelfood produceert voedingsmiddelen op basis van de innovatieve 3D-foodprinttechnologie (vanaf 2023). De Groep beschikt over een multi-client food locatie in Poortvliet (NL) en een zeer groot aantal On Site locaties, o.a. in Olszowa (PL), Blonie (PL) en Mormant (F). Producten kunnen een vaste, vloeibare, poeder- of korrelvorm hebben en worden verpakt in flexibele, vormvaste, kartonnen en innovatieve verpakkingen. De co-manufacturing divisie richt zich op het op industriële schaal 3D-printen van groente en aardappelproducten.