Budelfood B.V. ontvangt subsidie van €115.607,-

Budelfood B.V., onderdeel van Budelpack Groep, nam op 19 juni 2023, samen met partners Gastronology B.V., WVO Zorg en Wageningen University & Research, een subsidie in ontvangst van €115.607,- voor het project ‘industriële 3D-foodprinting in de zorg’.    

De subsidie, die door de Provincie Zeeland ter beschikking werd gesteld, zal door Budelfood B.V. worden aangewend voor onderzoek naar het opschalen van de productie van 3D-geprinte voeding en voor onderzoek naar het effect van 3D-geprinte voeding op dysfagiepatiënten.

De techniek van 3D-foodprinting maakt het mogelijk om voeding te produceren in haar oorspronkelijke vorm, met verse grondstoffen, met behoud van de natuurlijke geur en smaak, maar eetbaar met een lepel, waardoor dysfagiepatiënten herkenbaar eten aangeboden krijgen dat een goede smaak en voedingswaarden heeft.

Het eerste assortiment van 3D-geprinte voeding dat door Budelfood B.V. zal worden aangeboden, zal bestaan uit 3D-geprinte wortel, broccoli, haricot verts, bloemkool, doperwten, rode biet en zoete aardappel.