Modulaire productie-units voor plaatsonafhankelijk co-packen

In het kader van het plaats- en tijdonafhankelijk verpakken van (verse) voeding en dierenvoeding ontwikkelde Budelpack On Site BV, onderdeel van de Budelpack Groep, mobiele, modulaire productie-units (MPU’s). 

MPU’s maken het mogelijk om op elke gewenste locatie voedselveilig te co-packen: op een huurlocatie of bij één van de ruim 55 Europese vestigingen van partner FM Logistic. Voedingsmiddelenproducenten kunnen voortaan vanuit logistiek, financieel en juridisch oogpunt de meest efficiënte verpakkingslocatie kiezen.

Voedselveilige verpakkingszone op iedere locatie

Met mobiele MPU’s creëert Budelpack On Site snel en eenvoudig een afgeschermde, voedselveilige, compleet ingerichte verpakkingszone op iedere gewenste locatie in Europa. Hiermee voorkomt Budelpack dat producenten zelf grote bedragen in een verpakkingslijn en voedselveilige omgeving moeten investeren en daardoor risico lopen. Peter Nieuwkerk, directeur van de Budelpack Groep: "Onvoorspelbaarheid is de enige constante voor de komende decennia. Met de MPU’s lopen we op dit gegeven vooruit en voegen we twee nieuwe dimensies toe: plaats- én tijdonafhankelijk verpakken. Vandaag hier verpakken, morgen daar. En altijd voedselveilig."

Flexibel, modulair samen te stellen verpakkingsunit

Budelpack On Site construeert met MPU’s een flexibele, modulair opgebouwde, inpandige verpakkingslocatie. De afmetingen van een unit zijn L 6,00 x B 2,45 x H 2,50 meter, afgestemd op het transport van twee units per trailer en op de afmetingen van een regulier laaddok. De MPU’s worden kant-en-klaar geleverd; de losse modules hoeven alleen gekoppeld te worden. Afhankelijk van de omvang van de inpaklijn worden de kop-, tussen-, onder- en bovenunits achter en op elkaar geplaatst. Een configuratie is in 1 tot 2 dagen opgebouwd. De voedselveilige MPU’s zijn ontworpen volgens de meest actuele HACCP- en hygiënerichtlijnen.