Geschiedenis

Budelpack is een familiebedrijf, genoemd naar de Brabantse plaats Budel. Hier begint in 1971 de geschiedenis van ons bedrijf. André Nieuwkerk startte hier vanuit zijn suikerwerkfabriek Nederlands 1e co-packbedrijf. Gestart als contractverpakker voor Mars. Uitgegroeid tot één van Europa's leidende co-packers. Dit is onze historie.

1971 - 1981: Secundair verpakken van voorverpakte producten

In 1971 vraagt Mars ons om van voorverpakte repen multipacks te maken. Ons 1e co-packing-project is een feit. In 1973 verhuizen we naar de banketfabriek van Andrés vader, Evert Nieuwkerk, in Poortvliet. We verpakken 10 jaar lang voorverpakte producten, zoals speelgoed, voedingsmiddelen, persoonlijke verzorgingsproducten en huishoudelijke schoonmaakmiddelen.

1981 - 1991: Onderscheidend in primair verpakken

De concurrentie in het secundair verpakken van producten neemt in de jaren 80 fors toe. Het is tijd ons te onderscheiden door achterwaartse integratie. We starten met het primair verpakken van naakte producten. Hiermee creëren we een grote voorsprong. Hoewel de drempel hoog is, weten we het vertrouwen van bedrijven te winnen. De omzet groeit met 25 tot 30% per jaar.

1991 - 2001: Koninklijk bezoek, topopdracht en vele overnames

Minister Andriessen opent in 1992 de nieuwbouw. Evert Nieuwkerk gaat met pensioen. In '96 bezoekt koningin Beatrix op Koninginnedag Tholen; we pakken de brug over het Schelde-Rijn-kanaal oranje in. Met P&G's introductie van ultradun maandverband ontvangen we de grootste opdracht ooit. Vanaf 1995 volgen vele overnames van fabrieken in home care en personal care.

2002: Budelpack verpakt miljoenen euro's

In 2002 voerden we voor de Nederlandsche Bank een groot project uit. Elke burger van >18 jaar ontving bij de invoering van de euro een setje nieuwe munten. Het verpakken van deze 'Zalm-kits' en het wisselgeld voor winkeliers nam 1 jaar in beslag. Door de strenge veiligheidseisen verhuisden we de verpakkingsoperatie naar het distributiecentrum van DNB in Lelystad.

2010: Budelpack in handen van de volgende familie-generatie

In 2010 gaat André Nieuwkerk met pensioen en neemt zijn zoon Peter Nieuwkerk, die sinds 2004 bij Budelpack werkt, de leiding over. In 2012 verwerft hij de meerderheid van de aandelen.

Meer informatie over Budelpack?

Lees meer over wie we zijn en wat we doen.
Heeft u vragen? Bel +31 (0) 166 - 61 99 99, mail info@budelpack.com of laat uw contactgegevens achter. Wij bellen u binnen één werkdag.

Vragen?

Neem contact met ons op

Paasdijkweg 15 ­
4693 RE Poortvliet
Tel. 0166 619 999 ­
info@budelpack.com

Kwaliteit

Mensen onbezorgd laten genieten van veilig voedsel is ons dagelijks werk. Bij Budelpack bent u verzekerd van hygiënische, BRC/IFS-gecertificeerde verpakkingsprocessen.

 

Onze passie

Het Budelpack-team verpakt uw voedsel met zorg en passie. Zo netjes, veilig en efficiënt mogelijk. In verleidelijke verpakkingen, zodat uw product schittert en uw omzet stijgt.