Het verpakken van Fresh produkten

Het verpakken van Fresh produkten (agf) wordt door Budelpack op twee manieren aangeboden:

1. InnoFresh Packing BV - voor het geautomatiseerd verpakken van druiven in punnets

2. Budelpack On Site BV - een mobiele verpakkingsservice voor het verpakken in stazakken

 

InnoFresh PackingDruiven in punnetInnoFresh Packing BV is de in 2015 opgerichte joint venture onderneming van de Budelpack Groep en IQ Packing. De bundeling van innovatiekracht en automatiseringskennis van Budelpack met de jarenlange agf-ervaring van IQ Packing.

Eind 2015 is InnoFresh begonnen met een unieke automatische verpakkingslijn voor het verpakken van druiven in punnets. Gedurende de eerste maanden van 2016 zijn diverse klantorders uitgevoerd en vervolgens is de opgedane ervaring gebruikt om de lijn een grote technische verbetering mee te geven, die eind Mei is afgerond. De druiven worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid in punnets afgevuld. Op dit moment staat de lijn opgesteld op de vestiging Hazeldonk. In overleg en afhankelijk van klantorders kan de lijn ook in Waddinxveen worden opgesteld.

In de periode Juni tot en met November wordt de output geoptimaliseerd tot ruim 1200 punnets per uur zodat op deze (nu nog enkelvoudige) lijn een kostprijsvoordeel van 15% kan worden behaald ten opzichte van handmatig verpakken. Voor deze fase worden ondernemende opdrachtgevers gezocht teneinde een structureel lagere kostprijs voor het verpakken te kunnen gaan realiseren. Het is de doelstelling om vanaf December 2016 de capaciteit van de lijn te gaan opschalen naar 3600 punnets per uur. Meer informatie over de samenwerking vindt u hier.

 

Budelpack On Site Budelpack On Site BV biedt verpakken op locatie aan. Voor de Fresh divisie is in 2015 een unieke mobiele verpakkingsservice onder het thema 'Van de Tak in de Zak' gelanceerd. in de aanvang betreft dit een proef.

In een gekoelde en gesloten trailer staat een verpakkingslijn opgesteld die na aankomst binnen 10 minuten operationeel is. Deze nieuwe dienstverlening is aangegrepen om tegelijkertijd een voor de Fresh markt nog nieuwe verpakking te introduceren: de stazak.

Klik hier voor meer informatie en een demonstratievideo.

Co-packing locaties

Co-packing op multi-client locatie in Poortvliet (FOOD / PET FOOD)

Op onze hoofdlocatie in Poortvliet op het Zeeuwse eiland Tholen (Zuidwest-Nederland) voeren
wij co-packingwerkzaamheden voor retailers en merkeigenaren in heel Europa uit. We beschikken hier over 32 geconditioneerde, gecertificeerde verpakkingsruimtes, waaronder nootvrije zones.

Op voedselveilige wijze verpakken we hier naakte voedingsmiddelen in vaste, vloeibare, poeder- en korrelvorm in een grote diversiteit aan verpakkingen. We investeren regelmatig in doseer-, afvul- en sluitmachines om u nieuwe verpakkingswijzen en -concepten te kunnen aanbieden.

 

Co-packing op multi-client locatie in Waddinxveen (FRESH)

Op onze locatie InnoFresh Packing BV in Waddinxveen, tussen Utrecht en Rotterdan, verpakken we druiven in punnets op een in eigen beheer ontwikkelde en unieke automatische verpakkingslijn. In November 2015 is hiervoor een pilot gestart, die zal duren tot eind Juni 2016. Het is de doelstelling om na de zomer van 2016 te gaan opschalen naar een industriële lijn. Deze verpakkingslijn stelt opdrachtgevers in staat om zo laat mogelijk in de keten te verpakken, precies zoals de retailers dit wensen. InnoFresh Packing BV is een joint venture odnerneming van de Budelpack Groep met IQ Packing, specifiek gericht op het automatisch verpakken van druiven in punnets.

Co-packing On Site op 55 Europese locaties van partner FM Logistic (FOOD)

Waar ligt voor u de voordeligste co-packinglocatie, logistiek, juridisch en valutatechnisch gezien? In uw eigen land, buurland of ander land in Europa? Door onze samenwerking met FM Logistic, een van Europa's grootste logistiek dienstverleners voor de foodindustrie, kunt u kiezen uit 20 Europese co-packinglocaties.

Op de voor u meest gunstige FM-locatie plaatsen we een mobiele Budelpack-productieunit voor het voedselveilig verpakken van naakte voedingsmiddelen. Heeft u een verpakkingsproject van structurele aard met een looptijd van minimaal 1 jaar? Bel +31 (0) 166 - 61 99 99 of mail ons.